پنجشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۰

۱۴۰۰/۰۳/۱۰

برگزاری کارگاه مجازی آشنایی با "فرآیند تدوین استاندارد های ملی و مشارکت در تدوین استاندارد های بین المللی" در دانشگاه صنعتی کرمانشاه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی کرمانشاه؛ به همت دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه و همکاری اداره کل استاندارد استان، کارگاه مجازی با عنوان " آشنایی با فرآیند تدوین استاندارد های ملی و مشارکت در تدوین استاندارد های بین المللی" توسط  دکتر ژیلا دارابی، معاون آموزش و استاندارد سازی اداره کل استاندارد در بستر آموزش الکترونیکی کارکنان دانشگاه صنعتی کرمانشاه برگزار گردید.

بنابراین گزارش؛ در این کارگاه مجازی که با حضور اعضای هیأت علمی و غیر هیأت علمی دانشگاه برگزار گردید. دکتر دارابی در مقدمه به معرفی اجمالی سازمان استاندارد، تاریخچه، معرفی اعضا، ارکان و ساختار سازمان، عملکرد، وظایف و اختیارات آن پرداخت و در ادامه در خصوص نحوه انتصاب رئیس سازمان استاندارد و دامنه وظایف ایشان نکاتی بیان کرد.

دکتر دارابی در تعریف استاندارد سازی عنوان کرد: یکی از مواردی که می تواند منجر به بهبود کیفیت و ایجاد ثبات در کیفیت شود، بحث استانداردها است. استانداردها به سازمان ها کمک می کنند تا علاوه بر ایجاد ثبات در کیفیت، نسبت به ارتقا و بهبود کیفیت محصولات و خدمات نیز اقدامات لازم را انجام دهند.

وی در ادامه به تشریح فرآیندهای استاندارد از جمله «تدوین استاندار، نشر استاندارد و اجرای استاندارد» و منافع و مزایای استاندارد سازی و همچنین مواردی در خصوص ماموریت سازمان استاندارد در حوزه های مختلف از جمله استاندارد سازی و آموزش، ارزیابی انطباق، اندازه شناسی اوزان و مقیاس ها، نظام تایید صلاحیت و غیره پرداخت.

در پایان دکتر دارابی، معاون آموزش و استاندارد سازی اداره کل استاندارد، ضمن معرفی برخی از استاندارد های معتبر جهانی و تعریف استاندارد سازی بین المللی، نکاتی را در خصوص مراحل تدوین استاندارد سازی بین المللی، معرفی اعضا و وظایف کمیته استاندارد سازی بین المللی و همچنین اهداف مهم در امر مشارکت در تدوین استاندارد های بین المللی بیان کرد.