پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰

۱۳۹۹/۱۲/۲۴

برگزاری وبینار آموزشی مدیریت انرژی در ساختمان‌های هوشمند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی کرمانشاه؛ به همت دفتر همکاری های امور بین الملل دانشگاه و همکاری گروه مهندسی برق، وبینار آموزشی با عنوان: مدیریت انرژی در ساختمان‌های هوشمند، با سخنرانی دکتر امین حاجی‌زاده، دانشیار دانشگاه آلبورگ کشور دانمارک، روز یکشنبه 24 اسفند ماه 1399 به صورت مجازی برگزار شد.

بنابراین گزارش؛ دکتر امین حاجی‌زاده در ابتدا ضمن اشاره به سرفصل های کلی این وبینار از جمله؛ ساختمان های هوشمند انرژی و کاربرد الکترونیک قدرت، چالش های موجود در مدیریت انرژی و استفاده از روش های مبتنی بر داده و هوش مصنوعی و راه حل پیشنهادی و ارائه نتایج، تصریح کرد: امروزه با افزایش هزینه‌های انرژی، اهمیت مدیریت انرژی در ساختمان ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ساختمان های هوشمند انرژی به ساختمان هایی اطلاق می شود که در آن از منابع تجدیدپذیر مانند: انرژی خورشیدی، ذخیره سازهای انرژی یا خودروهای برقی و منبع حرارتی (پمپ حرارتی) برای تامین توان الکتریکی و حرارت مورد نیاز ساختمان استفاده می شود.

ایشان همچنین اضافه کرد: با توجه به گسترش مبدل های الکترونیک قدرت و سیستم های کنترل، مدیریت انرژی در این ساختمان ها با هدف کاهش مصرف انرژی و تامین دمای آسایش، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

دکتر حاجی‌زاده بعد از توضیحات مقدماتی خود در ادامه به اهمیت انرژی و قیمت بالای آن در اروپا اشاره کرد و تشریح نمود که این امر باعث شده شرکت‌های برق، پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها، پروژه‌های مرتبط با انرژی و استفاده از انرژی های پاک و تجدید پذیر را در دستور کار خود قرار دهند.

ایشان در ادامه مباحث خود از اهمیت و رشد استفاده از هوش مصنوعی در طراحی و یا کنترل و نگهداری تجهیزات مبتنی بر مبدل های الکترونیک قدرت سخن گفت و علت تمایل به استفاده از هوش مصنوعی را افزایش داده های اندازه گیری توسط سنسور ها و در دسترس بودن آن ها عنوان کرد.

و همچنین اضافه کرد: با داشتن اطلاعات کافی از ورودی ها و خروجی های سیستم، می توان به یک مدل مبتنی داده دست یافت که به اندازه مدل های مبتنی بر قوانین فیزیکی که با معادلات دیفرانسیل بیان می شوند، دقیق تر می باشد.

دانشیار دانشگاه آلبورگ دانمارک در ادامه وبینار خود، به یکی از پروژه های انجام شده در دانشگاه آلبورگ اشاره کرد که در آن شارش انرژی بین تولید کننده ها (سلول خورشیدی روی بام و شبکه برق) و مصارف خانگی (لوازم ثابت آشپزخانه و تجهیزات الکترونیکی، پمپ حرارتی و یک خودرو برقی) توسط یک سیستم مرکزی کنترل می‌شود با این هدف که بهای پرداختی به شرکت برق به حداقل ممکن خود برسد.

ایشان در ادامه در خصوص عملکرد و توان خودروهای برقی، باتری های خودرو های برقی، توان اکتسابی خودرو های برقی، ارتباط شخص با وبسایت شرکت‌هایی که شارژ خودرو برقی برای خانه های مسکونی نصب می‌کنند و غیره نکات کاملی را بیان نمود.

دکتر حاجی‌زاده، دانشیار دانشگاه آلبورگ دانمارک در پایان به چالش‌های موضوع این وبینار اشاره کرد که می‌توان موضوعات خوبی برای پایان نامه های تحصیلات تکمیلی مانند: امنیت در برابر حملات سایبری، اینترنت اشیا، روش های جدید کنترل شارش انرژی بین تولید کننده ها و مصارف با هدف رسیدن به تبادل انرژی صفر بین خانه و شبکه و غیره باشد.

گفتنی است پایان این وبینار با بحث و تبادل نظر تخصصی اعضای شرکت کننده در راستای موضوع مدیریت انرژی در ساختمان‌های هوشمند با دکتر حاجی‌زاده همراه بود.