نسخه آزمایشی
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸

۱۳۹۷/۱۱/۱۱

برگزاری جلسه سخنرانی تحت عنوان" گفتمان دولت - ملت ایران در سده اخیر" در دانشگاه صنعتی کرمانشاه با حضور جناب آقای دکتر مرادخانی جامعه شناس و عضو محترم هیأت علمی دانشگاه

در آستانه ی ایام الله دهه فجر در راستای تبیین نگرش افراد به رابطه دولت و ملت در سده اخیر و به تبع آن نقش افراد در کارآمدی حکومت، و نیز لزوم توجه مدیریت کلان کشور نسبت به مدیریت افکار عمومی و اصلاح نگرش مردم در این زمینه، در روز چهارشنبه  10 بهمن 97 جلسه سخنرانی تحت عنوان "گفتمان دولت- ملت ایران در سده اخیر" با حضور مسئولین، کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی کرمانشاه و همچنین جناب آقای دکتر مرادخانی جامعه شناس و عضو هیأت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه رازی در محل سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه صنعتی کرمانشاه برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این جلسه دکتر مرادخانی با تأکید بر لزوم بررسی رابطه ی دولت و ملت در تارخ معاصر ایران و پیدا کردن زبانی برای بیان تجربه یا به عبارتی تأکید بر خودآگاهی تجربه افزود: انقلاب را باید یک تجربه یا رخداد بزرگ در نظر گرفت، که تلاش برای به زبان آوردن و بیان این تجربه دست کمی از یک انقلاب ندارد. وی همچنین افزود اگر ما بتوانیم نقاط عطف تاریخ معاصر کشورمان، مانند انقلاب اسلامی سال 57 را بیان کنیم، خود این بیان کمتر از انقلاب در مقام یک واقعه یا رخداد نیست، بنابراین از منظر یک پژوهشگر نمی توان بدون عطف به این زمینه تاریخی در مورد تحولات امروز ایران صحبت کرد.

ایشان در ادامه سخنان خود با بررسی و تحلیل نظام های روی کار آمده از زمان حکومت قاجار تا حکومت پهلوی چنین بیان کرد که انقلاب اسلامی سال 57 را که با ظهور توده ها و بازگشت ملت به صحنه همراه بود، باید در یک بازه ی زمانی وسیع مورد مشاهده و تحلیل قرار داد، که بدون شک این انقلاب تلاش عظیمی در جهت بازسازی رابطه ی بین دولت و ملت بود. به بیانی دیگر این نظام، نظام پرسش هاست  نه نظام پاسخ ها، چرا که با پیروزی شکوهمند این انقلاب عظیم به تمامی پرسش هایی که در زمان حکومت مشروطه و حکومت پهلوی به حاشیه رفت پاسخ داده شد.

در ادامه ی بحث دکتر مرادخانی ضمن اشاره به وضعیت کنونی کشورمان، به تغییر درجهت تحولات اخیر و بازسازی رابطه ی اقتصادی دولت و جامعه تأکید کرد و افزود: طرح آمایش سرزمین، شناخت ظرفیت ها و پتانسیل های تمام نقاط کشور و حرکت به سمت خصوصی سازی از جمله اقداماتی است که می تواند در جهت افزایش رضایت ملت و کارامدی دولت مؤثر واقع شود.

در پایان جلسه سخنران برنامه و دیگر حاضرین پیرامون موضوع یاد شده و در رابطه با سئوالات و پاسخ به آنها به بحث و تبادل نظر پرداختند.