دانشگاه صنعتی کرمانشاههمایش بزرگداشت حسین منزوی توسط انجمن ادبی آب و آینه دانشگاه صنعتی کرمانشاه برگزار شد » دانشگاه صنعتی کرمانشاه

امروز: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ English

۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، امروز دوشنبه مورخ ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷، با مدیرت انجمن ادبی آب و آینه و همکاری مدیریت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی کرمانشاه، همایش بزرگداشت حسین منزوی با حضور دکتر اختری، ریاست دانشگاه، مسئولین و دانشجویان این دانشگاه، غلامرضا طریقی، شاعر برجسته کشوری و همچنین شاعران استانی فریدون نادی، رضا حساس و فرشاد فرصت صفایی با هدف آشنایی دانشجویان با اشعار و زندگینامه این غزل‌سرای معاصر در سالن شهید بهشتی استان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر اختری، ریاست دانشگاه، ضمن تشکر و قدردانی از مدیریت و پیگیری های انجمن ادبی آب و آینه دانشگاه، از سختی های برگزاری این چنین مراسمات سخن گفت و ابراز داشت: سختی این چنینی نشان از عشق و علاقه دانشجویان این دانشگاه به ادبیات زیبای این مرز و بوم می باشد. ریاست دانشگاه، ابراز امیدواری کرد: با حمایت مسئولین دانشگاه و عشق و علاقه دانشجویان اهل شعر و ادب، همچنان شاهد برگزاری این چنین محفل های ادبی باشیم.

دکتر اختری ضمن اشاره به همایش بزرگداشت عطار که زنده یاد استاد حائری از مهمانان ویژه مدعو آن همایش بود، از انجمن آب و آینه دانشگاه تقدیر کرد و ادامه داد: در آن مراسم بنده افتخار آشنایی با ایشان را پیدا کردم، در اینجا جا دارد از این استاد فرهیخته یادی کرد و برایشان از درگاه خداوند متعال مغفرت بطلبیم.

ریاست دانشگاه با بیان اینکه استاد حائری در مراسم همایش بزرگداشت عطار، سخنرانی خود را به دو قسمت در خصوص سبک و دیدگاه عطار نیشابوری  و  پرسش و پاسخ تقسیم نمود، عنوان کرد: در آن همایش بنده سوالی را با این عنوان که در این زمانه ی پر از گروه ها و مسلک های عرفانی فراوان، عرفان ناب و صحیح را چگونه از عرفان کاذب و ناصحیح تشخیص دهیم، مطرح کردم که ایشان در پاسخ گفتند: در هر سیر و سلوک و مسلکی مراد وجود دارد که آن مراد راه را به مریدان نشان می دهد، اگر در این راه فقط مراد دیده شد و نه چیز دیگری این را و مسلک کاذب و ناصحیح و اگر در مسلک و عرفانی صرفا مراد دیده نشود بلکه بواسطه ی آن افق دید به سمت هدف روشن تر و واضح تر گردد، این راه و مسلک و عرفان صحیح و صادق می باشد.

ریاست دانشگاه ضمن اشاره به مثال زنده یاد استاد حائری در خصوص عرفان واقعی، بیان کرد: زنده یاد حائری مراد را به مانند عینکی توصیف کرد که انسان بواسطه آن دید خود را واضح تر و روشن تر می کند. حال اگر انسان فقط به خود عینک توجه کند و فقط آن را ببیند در واقع از دیدن افق روشن و واضح خود را محروم نموده است.

در ادامه، غلامرضا طریقی، دوست و یار حسین منزوی، شاعر برجسته کشوری و همچنین دبیر کانون نقد ادبی، عنوان کرد: حسین منزوی به عنوان شاعری که عمر خود را صرف فرهنگ این ملت کرد از شهدای شعر فارسی می باشد.

وی تصریح کرد: برای اینکه از ویژگی ها و خصوصیات اخلاقی این شاعر غزل سرا بیشتر بدانیم کافی است، غزلیات وی را بخوانیم. حسین منزوی به عنوان شاعری که بر تن غزل کهنه رختی نو پوشانید، اولین شاعر معاصری است که بانی غزل نو می باشد.

طریقی در آخر از ویژگی های اخلاقی منزوی سخن گفت و بیان کرد: دانش ادبی، صداقت، صراحت و وفاداری به شعر از ویژگی های است که منزوی را از دیگر شاعران هم عصر خویش متمایز می کند.

در ادامه این مراسم غلامرضا طریقی، شاعر برجسته ی کشور، فریدون نادی، رضا حساس و فرشاد فرصت صفایی شاعران برجسته ی استانی و همچنین دانشجویان خوش ذوق  انجمن ادبی آب و آینه دانشگاه صنعتی کرمانشاه اشعار خود را در قالب غزل، رباعی، قصیده و … قرائت کردند.

گفتنی است؛ این مراسم با اجرای موسیقی سنتی و تقدیر از شاعران برجسته ی استانی به رسم یادبود به پایان رسید.

************************************

2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21