دانشگاه صنعتی کرمانشاهریاست دانشگاه صنعتی کرمانشاه سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته کرمانشاه بود » دانشگاه صنعتی کرمانشاه

امروز: ۴ تیر ۱۳۹۷ English

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر اختری، ریاست دانشگاه صنعتی کرمانشاه، جمعه مورخ ۹۶/۱۲/۴ به مناسبت روز مهندس سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه کرمانشاه بود .

بنابراین گزارش، در این سخنرانی دکتری اختری، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه (س) و جان باختن جمعی از هم وطنان عزیز در سانحه سقوط هواپیمای مسافربری تهران-یاسوج ، در سه بخش، معرفی خواجه نصیر الدین طوسی، تعریف و ویژگی های مهندس و معرفی دانشگاه صنعتی کرمانشاه سخنرانی کرد.

در این سخنرانی، رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه، پنجم اسفند ماه را مصادف با زادروز خواجه نصیرالدین طوسی زاده ۵ اسفند ۵۷۹ (ه-ق) ۶۵۳ (ه-ش) شاعر، فیلسوف، متکلم، فقیه،منجم، ریاضی دان، پزشک و معمار قرن هفتم ایران زمین عنوان کرد. و اظهار داشت: امروزه با توجه به  اینکه بشریت  در مرزهای علم و فنّاوری قرار دارد، با این وجود کمتر کسی می تواند در بیش از یک یا دو رشته متخصص شود. اما این دانشمند مسلمان شیعه، آن هم در زمان حمله ویرانگر مغول و در شرایطی که مدام محل اسکان خود را تغییر می‌داد، توانست در چندین رشته در بین دانشمندان سرآمد شود و از جنبه معماری برج خاصی را ابداع نماید که در اول هر ماه، نور خورشید از دریچه یک پنجره آن به داخل برج می تابید و به عنوان تقویم از آن استفاده می شد. همچنین ساخت رصدخانه و کتابخانه از دیگر دستاوردهای این حکیم بزرگ ایرانی است و اکنون در دانشگاه های جهان تئوری‌های ایشان در زمینه های ستاره شناسی و موج و شبیه سازی با حرکت آب در رودخانه هنوز پا برجاست .

1 2 3.

******************

دکتر اختری در ادامه صحبت های خود با تبریک روز مهندس، بیان داشت: مهندس در واقع یک خالق است که خداوند متعال که خالق جهان هستی است بخشی از امور را از ید مهندسین به فعلیت می رساند و می بایست؛ یک مهندس از خداوند متعال استعانت بجوید .

ایشان همچنین، ایمنی،خدمت پذیری و اقتصاد را سه فاکتور اصلی یک پروژه برشمرد و در زمینه ساختمان و یا هر سامانه ای طرحی را خوب عنوان کرد که دارای ایمنی بوده و جان انسان ها را به مخاطره نیندازد .وی همچنین خدمت پذیر بودن را درجهت خدمت و تلاش برای آرامش و آسایش جامعه دانست. در همین راستا اقتصادی بودن را از دیگر شرایط پروژه ها خواند که می بایست؛ صرفه و صلاح اقتصادی را تأمین نماید و به دلیل محدود بودن منابع مالی باید پذیرش ریسک شکست را هم داشته باشد.

دکتر اختری ریاست دانشگاه، با اشاره به اینکه می توان ساختمانی ساخت با یک سازه بسیار مقاوم که از نظر خطر زلزله مصون باشد، یادآور شد: ساختمان هایی که تا حدودی آیین نامه ۲۸۰۰ را رعایت کرده اند، خسارت کمتری متوجه آنها شده است. کشور ایران به عنوان یک کشور زلزله خیز  باید نسبت به ساختمان سازی و مهندسین این بخش حساسیت بیشتری داشته باشد.

در ادامه ریاست دانشگاه، علاوه بر حساسیت نقش مهندسین در ساخت و ساز، از محدودیت منابع آبی خبر داد و بیان نمود: در حال حاضر ۵ ماه از ماه های بارندگی می گذرد که ما شاهد ۵۰ درصد بارندگی بوده ایم. اینجانب به عنوان یک متخصص در این حوزه هشدار می دهم که در آینده مشکلات فراوانی برای مردم به واسطه کمبود آب پیش خواهد آمد. به همین خاطر مردم باید نسبت به تغییر روش خود در مصرف درست آب اقدام نمایند.

******************

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این سخنرانی، دکتر اختری یادآور شد: دانشگاه صنعتی کرمانشاه که نزدیک به ۱۰ سال از پذیرش دانشجو در آن می گذرد، امسال در ساختمان اصلی خود مستقر می باشد. ایشان ضمن اشاره به اینکه دانشگاه نسبت به امکانات امروز خود دارای خروجی های بهتری است، عنوان کرد: در حال حاضر این دانشگاه از لحاظ ساختمان های آموزشی، غنی اما در زمینه رفاهیات بسیار ناقص می باشد. طوری که اکنون یک متر مربع خوابگاه در آن وجود ندارد.

ریاست دانشگاه، ضمن بیان اینکه وضعیت خوابگاه هایی که دانشجویان ما در آن هستند؛ زیبنده مردم مهمان نواز کرمانشاه نمی باشد، افزود: برای حل این مشکلات نیاز به ۵۰ درصد مشارکت مردم و ۵۰ درصد مشارکت دولت است.به همین خاطر، از خیرین مدرسه ساز و مسجد ساز که در امر خداپسندانه همیشه ثابت قدم هستند، دعوت نمود که به دانشگاه صنعتی کرمانشاه که در سال جاری ۳۷ طرح پژوهشی در جهت ارتباط با صنعت انجام داده و در آینده به یکی از دانشگاه های مطرح خواهد شد، یاری برسانند.

در آخر ایشان از مردم شریف استان برای تک تک اعضای خانواده دانشگاه صنعتی کرمانشاه التماس دعا داشته و  ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد پرورش مهندسین جوان و روشن فکر در جامعه باشیم.