دانشگاه صنعتی کرمانشاهتالیف و چاپ کتاب با عنوان "آتوماتای کوانتومی سلولی نقطه ای (QCA)" توسط عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی کرمانشاه » دانشگاه صنعتی کرمانشاه

امروز: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ English

تالیف و چاپ کتاب با عنوان “آتوماتای کوانتومی سلولی نقطه ای (QCA)” توسط عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی کرمانشاه
۱۲ تیر ۱۳۹۶

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ کتابی با عنوان “آتوماتای کوانتومی سلولی نقطه­ ای (QCA)” تالیف  دکتر عباس رضایی عضو هیأت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه صنعتی کرمانشاه به چاپ رسید.

بر پایه این گزارش؛ دکتر عباس رضایی در این خصوص اظهار نمود: QCA یک تکنولوژی جایگزین است که روش نوینی برای محاسبه در سطح نانو ارائه می دهد. مدارهایی که تحت تکنولوژی CMOS ساخته می­ شوند، تفاوت بسیار چشمگیری در مساحت و میزان توان مصرفی نسبت به مدارهای تحت تکنولوژی QCA دارند. بدین معنی که نسبت به مدارهای QCA مساحت بسیار زیادی اشغال می­ کنند و توان مصرفیشان بسیار بیشتر است. به همین دلیل است که QCA با این خصوصیات منحصربه فرد تحول بزرگی در حوزه علم کامپیوتر و مدارهای منطقی به حساب می­ آید. ایشان در ادامه تصریح کرد؛ در این کتاب ضمن آشنایی با این تکنولوژی، نحوه طراحی مدارهای منطقی با استفاده از مثال‌های متنوعی از آن مطرح می­ شود. مباحثی که در این کتاب به آن پرداخته می­ شود عبارتند از: مقدمه­ای بر قطعات و ساختارهای نانو، مروری بر تکنولوژی QCA، اصول پایه آن و پیاده­ سازی گیت‌ها و قطعات پایه در آن، نحوه طراحی مدارهای QCA ترکیبی و ترتیبی، معرفی ابزارهای طراحی و شبیه­ سازی مدارهای QCA مانند نرم افزار QCADesigner و پیاده ­سازی گیت‌های همه­ منظوره در QCA.

لازم به ذکر است؛ علاقه مندان می توانند جهت خرید کتاب به کتابخانه مرکزی دانشگاه مراجعه نمایند.

**********************