دانشگاه صنعتی کرمانشاهگامی کوچک در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال در دانشگاه صنعتی کرمانشاه » دانشگاه صنعتی کرمانشاه

امروز: ۲ تیر ۱۳۹۶ English

گامی کوچک در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال در دانشگاه صنعتی کرمانشاه
۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ دکتر محمد بستان یکی از محققین دانشگاه صنعتی کرمانشاه به همراه دکتر علی اکبر اختری ریاست دانشگاه پس از چندین سال تحقیق در دانشگاه های رازی و صنعتی کرمانشاه موفق به اختراع یک نوع جدید از مخزن ضربه گیر چکش آبی شدند که نام میراگر ضربه را برای آن انتخاب نمودند.

بر پایه این گزارش؛ دکتر محمد بستان تشریح کرد: شبکه های انتقال و توزیع آب جزء شریان های حیاتی و زیرساخت های اساسی هر جامعه توسعه یافته می باشند. لزوم طراحی بهینه ایمن و اقتصادی این شریان های حیاتی بر هیچ کس پوشیده نیست که این مهم خود مستلزم اشراف علمی و شناخت مهندسی مسأله است. یکی از پارامترهای موثر و مهم در طراحی شبکه ی انتقال و توزیع آب در نظر گرفتن پدیده ضربه قوچ می باشد . ضربه قوچ یا همان چکش آبی پدیده ای مخرب است که وقوع آن گریز ناپذیر می باشد و با ایجاد امواج فشاری چندین برابر فشار نرمال موجود در لوله می تواند موجب صدمات جدی به ادوات سیستم انتقال شود و باید به گونه ای مناسب کنترل و مستهلک شود. برای این کار معمولا از ادوات گران قیمتی مانند مخازن ضربه گیر باز، سرچ تانک های هوای فشرده، مخازن ضربه گیر یک طرفه و دیفرانسیلی و… استفاده می شود که هر کدام نقاط قوت و ضعف خود را دارا می باشد .

در ادامه تشریح دکتر علی اکبر اختری ریاست دانشگاه صنعتی کرمانشاه بیان کرد؛ پس از چندین سال تحقیق در دانشگاه های رازی و صنعتی کرمانشاه با استفاده از شبیه سازی های متعدد کامپیوتری در نهایت یک نوع جدید از مخزن ضربه گیر چکش آبی از میان چندین طرح برگزیده شد که نام میراگر ضربه برای آن انتخاب گردید. با توجه به جدید بودن دستگاه، تعیین مکانیزم معادلات حاکم و مدلسازی کامپیوتری برای شبیه سازی رفتار دستگاه در شبکه های مختلف آب یکی از چالش های مهم این تحقیق بود. در نهایت طرح برگزیده باز با استفاده از مدلسازی کامپیوتری طراحی بهینه شد؛ یعنی طرحی با بیشترین بازدهی و کمترین هزینه.

در ادامه دکتر بستان اظهار کرد؛ در گام بعدی با همکاری مسئولین دانشگاه صنعتی کرمانشاه نمونه آزمایشگاهی میراگرضربه پس ازآزمایش های متعدد، در میدان عمل و واقعیت نیز موفق عمل کرده و در مهار فشاری مخرب چکش آبی بازدهی بیش از هفتاد درصد از خود نشان داده است و این خود نوید بخش برداشتن گام های بعدی در جهت استفاده کاربردی از میراگرضربه در شبکه ی توزیع و انتقال آب واقعی می باشد.

وی خاطرنشان کرد؛ میراگر ضربه کاملا هیدرولیکی است، یعنی بر خلاف سرچ تانک های تحت فشار هیچ نیازی به نیروی برق نداشته و تکنولوژی آن کاملا بومی و در دست محققین آن بوده و مراحل ثبت اختراع و مالکیت ایده آن در حال نهایی شدن می باشد.

امید است که با همکاری مسئولین ذی ربط بتوان این وسیله را به تولید انبوه رساند.

12346789IMG_3988