دانشگاه صنعتی کرمانشاهبرگزاری مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری هسته ای در دانشگاه صنعتی کرمانشاه » دانشگاه صنعتی کرمانشاه

امروز: ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ English

برگزاری مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری هسته ای در دانشگاه صنعتی کرمانشاه
۲۰ فروردین ۱۳۹۶

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ در روز یکشنبه مورخ ۲۰ فروردین ماه ۱۳۹۶ مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری هسته ای به همت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی کرمانشاه برگزار گردید. در ابتدای این مراسم دکتر اختری ریاست دانشگاه ضمن خوش آمدگویی به میهمانان ویژه این مراسم دکتر سعید ستایشی و دکتر سیدامیرحسین فقهی، حضور این متخصصان برجسته در دانشگاه را مایه­ ی برکت دانست. ایشان همچنین از خانم دکتر اسلام ­پناه ریاست بنیاد ملی نخبگان استان کرمانشاه و مهندس محمدی معاونت این بنیاد نیز بابت حضور در این مراسم تشکر و قدردانی کردند. دکتر اختری این روز میمون را به تمام دانشجویان تبریک گفتند و آن را نماد توانایی ایرانیان دانستند.

در ادامه دکتر سیدامیرحسین فقهی، استاد تمام دانشکده مهندسی هسته ای دانشگاه شهید بهشتی تهران نکات ارزشمندی را راجع به فناوری هسته ­ای خاطر نشان کردند. دکتر فقهی علم هسته ­ای را علم بالاترین دقت ­ها و سریع­ترین پردازش­ ها بیان کردند و افزودند: علم هسته­ ای یک علم بین رشته ای است که در صورت پرداختن به آن می توان در علوم وابسته به آن بهترین شد. ایشان با ذکر مثالی از شتابدهنده سرن، طی طول مسیر تقریبا ۲۸ کیلومتری را توسط ذرات پروتون آن هم با سرعت های نسبیتی در یک پروفایل باریک را تنها در گرو کنترلرهای بسیار پیشرفته دانستند که جز با دانش بسیار بالا در علم برق میسر نیست. ایشان بیان نمودند: در تمامی قطعات این شتابدهنده از مگنت­ ها تا کوادراپل ها گرفته نیاز به بالاترین تکنولوژی در زمینه ­ی مکانیک، فیزیک، علم مواد و … وجود دارد. دکتر فقهی در ادامه در مورد کاربردهای بی رقیب علم هسته ­ای در پزشکی و علی الخصوص صنعت صحبت کردند و به ذکر مثال­ هایی در حوزه­ ی نفت و پتروشیمی پرداختند. دکتر فقهی علم هسته ای را علم دقیق دانستند و خاطر نشان کردند: این علم دقیق در راه اعتلا و پیشرفت به آدم های دقیق احتیاج دارد. ایشان با ذکر مطالبی از نهج البلاغه و ذکر نکات اخلاقی به دانشجویان صحبت های خود را به پایان رساندند.

دکتر سعید ستایشی، رییس گروه پرتوپزشکی و استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران سخنران بعدی مراسم بود که صحبت ­های خود را پیرامون حوزه­ ی انرژی به عنوان محصول واکنش­ های هسته ­ای انجام دادند. ایشان با ذکر جداول مدون وضعیت فعلی انرژی ناشی از این حوزه در جهان را مورد بررسی قرار دادند و نکات ارزشمندی در این باب را بیان نمودند. دکتر ستایشی به عنوان یکی از پیشتازان علم پزشکی هسته ای در کشور به کاربردهای علم هسته­ ای در تشخیص و درمان بیماری­ ها پرداختند و روند جامعی در این راستا را ارائه کردند. دکتر ستایشی در ادامه ضمن تشکر از دکتر اختری و هیات رییسه دانشگاه، خواست و خیزش مثبت آن­ ها را ستودنی دانست و عنوان کرد به همکاری با این دانشگاه جوان و پویا علاقه مند است.

گفتنی است، این مراسم به همت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی کرمانشاه انجام شده بود و با استقبال اعضای هیات علمی دانشگاه ­های استان و دانشجویان دانشگاه صنعتی کرمانشاه همراه بود.